از دیگر فواید شیر گاو، حضور پتاسیم در فرمولاسیون آن است که میتواند به بازشدن رگهای خونی و کاهش فشار خون کمک کند. افزایش سطح پتاسیم و در عینحال کاهش سدیم (نمک) در بدن، میتواند فشار خون شما را کاهش دهد که در مقابل خطر بروز بیماری قلبی و سکته را به حداقل میرساند.
شیر گاو همچنین، حاوی مقادیر بسیاری چربی اشباع و کلسترول است که میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را افزایش دهد، بنابراین برای آنکه از خواص این ماده غذایی بهرهمند شوید، خوب است در مصرف آن تعادل را رعایت کنید.
شیر گاو حاوی کلسیم و ویتامین D است که این دو ماده مغذی میتوانند فرد را از ابتلا به سرطان محافظت کنند. همچنین، کلسیم میتواند از پرزهای روده محافظت و خطر ابتلا به سرطان رودهی بزرگ را کاهش دهد. با این حال، برخی تحقیقات نشان میدهد که مصرف بیش از حد کلسیم با احتمال ابتلا به سرطان پروستات ارتباط مستقیم دارد. بنابراین برای آنکه از خواص شیر بهرهمند شوید، مصرف این ماده مغذی را کنترل کنید.
ویتامین D، میتواند در تنظیم رشد سلولها نقش مهمی ایفا کند که این امر به افزایش ایمنی فرد، در برابر سرطان رودهی بزرگ کمک کند. با اینحال، برخی تحقیقات سطح بالای ویتامین D را عامل افزایش خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده میدانند که ناشی از ضروت تعادل در مصرف شیر برای دریافت هرچه بیشتر خاصیت شیر است.
برای بررسی این موضوع، محققان دانشکدهی هاروارد در یک مطالعه رابطه بین چربی لبنیات و خطر بیماری قلب-عروق و سکته را مورد تحقیق قرار دادند. محققان، رابطه بین چربی لبنیات و خطر بیماری قلبی را روی بیش از 43 هزار مرد و 87 هزار زن مورد مطالعه قرار دادند. اطلاعات بدست آمده طی چندین دهه به محققان اجازه داد تا افرادی که وارد مطالعه میشوند را از نظر عوامل مخدوشگر مطالعه، مانند: مصرف سیگار، فعالیت بدنی بسیار کم و سایر عوامل اثرگذار بر ابتلا به بیماری قلبی بررسی کنند و آنها را از مطالعه کنار بگذارند.
برای کسانی که عاشق محصولات لبنی هستند، خبر خوبی داریم و این خبر این است که شیر پرچرب، ماست، کره، پنیر و خامه ( در مقایسه با رژیم غذایی که حاوی مقادیر زیادی کربوهیدرات تصفیه شده و قند است ) خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش نمیدهند. لازم به ذکر است که این محصولات لبنی خطر ابتلا به بیماری قلبی را نیز کاهش نمیدهند.