مطالب آموزشی

شیر هموژنیزه

دردو دهه‌ی اخیر فناوری جدیدی به نام هموژن کردن وارد صنعت لبنیات شده است. این سیستم مکانیکی می‌تواند مولکول‌های چربی را ریز کند و به این صورت چربی به شیر همگن و یکنواخت در سراسر آن پخش می‌شود. قبلا مولکول‌های چربی شیر به دلیل سبکی بر سطح شیر جمع می‌شدند و چنین تصور میشد که شیر بسیار پرچرب است در صورتی که آن چربی متراکم شده و چربی کل شیر است. در شیر هموژنیزه مولکول‌های چربی در اثر فشار ذرات کوچکتر شکسته می‌شود. به طوری که ۵۸ ساعت بعد از نگهداری شیر هموژنیزه هیچ خامه‌ای در بالای آن جمع نمی‌شود.

در حقیقت هموژنیزه کردن همان خرد کردن مولکول های درشت چربی است و یک عملکرد مکانیکی بوده و از فعالیت‌های شیمیایی استفاده نمی‌شود. در شیر گوی‌های کوچکی وجود دارد که درتمام شیر پخش می‌شود و شیر ماندگاری طولانی تری پیدا می‌کند.
هموژنیزاسیون این كار، فرآیند از بین بردن باكتری ها در شیر نیست بلكه، در شیر گوی‌های کوچکی وجود دارد كه باعث می‌شود چربی در كل شیر پخش شود و در نهایت شیر ترش شود این فرایند باعث می‌شود تا چربی به طور یكنواخت در شیر پخش شود و شیر ماندگاری طولانی تری داشته باشد.

مزایای شیر هموژنیزه

• عدم جدایی چربی هنگام جابه‌جایی و هم زدن بیش از حد
• عدم تشکیل لایه خامه
• به دلیل ظاهر روشن‌تر و عطر و طعم قوی
• هضم راحت شیر که برای تغذیه کودکان مناسب است
روش ‌های پاستوریزه، استرلیزه و هموژنیزه سه فرایند متفاوت است، که هرکدام به روش‌های مختلفی انجام می‌شود. در این مقاله سعی کردیم شما را با انواع شیر‌ها و تفاوت‌ها و روش‌های تولید آن آشنا کنیم. معمولا شیر خام دارای میکروب‌ها و مواد مضر و بیماری‌زا است که اگر به همان صورت مصرف شود، می‌تواند سلامتی انسان را دچار مشکل کند. بنابراین بهتر است حتماً از شیر پاستوریزه و هموژنیزه و استریلیزه استفاده کنید. آشنایی با تفاوت شیر پاستوریزه و هموژنیزه و استریلیزه به شما کمک می‌کند تا تفاوت طعم‌ها و ماندگاری شیرها را بدانید و راحت‌تر بتوانید در مورد انتخاب نوع شیر مورد نظرتان تصمیم بگیرید.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید