مجله سلامتی

خواص کلی شیر برای بدن

خواص شیر برای بدن و سلامتی شما غیرقابل‌ انکار است. شیر یک منبع غذایی غنی از ویتامین‌ و مواد معدنی لازم برای بدن است که از ابتدای تولد تا اواخر زندگی باید مصرف شود. خواص مصرف شیر به‌ حدی است که اغلب حیوانات هم از آن به‌ عنوان تغذیه اصلی فرزندانشان استفاده می‌کنند.

شیر حاوی مواد مغذی و ارزشمندی نظیر، کلسیم و پروتئین است و این امر دلیلی بر خواص شیر برای قد و رشد بدن شما خواهد بود. علاوه‌ بر تقویت استخوان‌ها، فواید شیر بسیار است که این فواید از مصرف فرآورده‌های شیر مانند پنیر، کره، و شیر‌های طعم‌دار هم به دست می‌آید.
به‌طور کلی، مصرف شیر برای حفظ سلامتی و تندرستی شما ضروری است و اگر از فواید خوردن یک لیوان شیر در روز باخبر شوید، هرگز آن را رها نخواهید کرد. در این مطلب از تمامی فواید شیر گاو صحبت خواهیم کرد و به چگونگی تاثیر و خواص آن بر سلامتی شما اشاره می‌کنیم.
به دلیل تعدد خواص شیر، توصیه‌های بسیاری برای مصرف روزانه یک لیوان شیر و گنجاندن این ماده مغذی در رژیم غذایی بزرگسالان از سوی پزشکان وجود دارد. شیر، منبع بسیار خوبی از ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری است. از جمله فواید شیر می‌توان به تامین مواد مغذی بدن نظیر پتاسیم، ویتامین B12، کلسیم و ویتامین D اشاره داشت. علاوه‌ بر آن، شیر منبعی عالی از پروتئین و صدها اسید چرب مختلف، از جمله اسیدلینولئیک کونژوگه (CLA) و امگا 3 است.
اسیدهای چرب لینولئیک کونژوگه و اسیدهای چرب امگا ۳ فواید شیر را برای سلامتی شما افزایش می‌دهند که از جمله آن‌ها می‌توان به کاهش خطر دیابت و بیماری‌های قلبی اشاره کرد. شدت خواص شیر به عواملی مانند میزان چربی، رژیم غذایی و نوع دامی که شیر از آن گرفته شده است، بستگی دارد. به‌عنوان مثال، فواید شیر گاو که بیشتر علف می‌خورد حاوی مقادیر قابل‌ توجهی اسید چرب لینولئیک و اسیدهای چرب امگا ۳ است.
دیگر فواید شیر گاو تغذیه‌ شده با علف، افزایش میزان آنتی‌ اکسیدان مفید مانند ویتامین E و بتاکاروتن است که به کاهش التهاب و مقابله با استرس اکسیداتیو (عدم ‌تعادل بین رادیکال‌های آزاد و آنتی‌ اکسیدان‌ها در بدن) کمک می‌کند.
خواص این ماده غذایی بسیار متنوع است و ارزش غذایی یک فنجان شیر (۲۴۴ گرم) عبارت است از:

• ۱۴۶ کالری
• ۸ گرم پروتئین
• ۸ گرم چربی
• ۲۸٪ کلسیم
• ۲۴٪ ویتامین D
• ۲۶٪ ریبوفلاوین (ویتامین B2)
• ٪ ۱۸ ویتامین B12
• ۱۰٪ پتاسیم
• ۲۲٪ فسفر
• ۱۳٪ سلنیوم

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید