مجله سلامتی

خواص شیر و جلوگیری از اضافه وزن

مطالعات متعددی خواص مصرف شیر را با کاهش خطر بروز چاقی مرتبط می‌دانند. پروتئین بالای شیر به شما کمک می‌کند تا مدت طولانی‌تری احساس سیری کنید و همین موضوع ممکن است از پرخوری شما جلوگیری کند.
علاوه‌ بر این، در مورد اسیدلینولئیک کونژوگه موجود در شیر که توانایی تجزیه چربی و مهار تولید چربی را دارد، تا‌به‌حال چندین پژوهش صورت پذیرفته و تاثیر آن مورد تایید قرار گرفته است. همچنین بسیاری از مطالعات، رژیم‌های غذایی سرشار از کلسیم را با کاهش خطر چاقی مرتبط می‌دانند.

اضافه وزن و چاقی، از نگرانی‌های بهداشت عمومی جهانی هستند. داده‌های بررسی‌های ملی سلامت و تغذیه (NHANES) 2007-2008 نشان می‌دهد که 31.7 درصد از کودکان 2 تا 19 ساله ایالات متحده دارای اضافه وزن هستند، که تقریباً 17 درصد آن‌ها در محدوده چاق طبقه‌بندی می‌شوند. اگر روند فعلی ادامه یابد، شیوع چاقی در کودکان و نوجوانان تا سال 2030 تقریباً دو برابر خواهد شد. لذا توجه به مساله چاقی و راهکارهای کنترل و مبارزه با آن، اعم از داشتن رژیم لاغری مناسب از دغدغه‌های مهم سلامت هر‌ جامعه است.
در حالی که علت اضافه وزن و چاقی چند عاملی است، تغییرات در عادات غذایی و الگوهای فعالیت بدنی به عنوان عوامل مؤثر در همه گیری چاقی مطرح شده است. به عنوان مثال، جابجایی غذاها و نوشیدنی‌های غنی از مواد مغذی با اقلام غیر مغذی ممکن است بر چاقی دوران کودکی تأثیر بگذارد. بسیاری از کودکان وعده‌های توصیه شده گروه‌های غذایی را مصرف نمی‌کنند. یعنی غذاهای لبنی کم چرب و بدون چربی، میوه‌ها، سبزیجات و غلات کامل که توسط دستورالعمل‌های رژیم غذایی در سال 2005 برای آمریکایی‌ها مشخص شده است. این عدم مصرف، منجر به دریافت کم کلسیم، پتاسیم، فیبر، منیزیم و ویتامین E می شود.
در حالی که در مطالعات و بررسی‌ها توجه عمدتاً بر کاهش دریافت انرژی و یا افزایش مصرف انرژی برای حفظ وزن متمرکز شده است، نقش مفید امیدوارکننده‌ای برای محصولات لبنی در مدیریت وزن ظاهر شده است. بیشتر تحقیقات بر روی بزرگسالان متمرکز شده است. شواهدی در کودکان و نوجوانان وجود دارد که نشان دهنده‌ی تأثیر مفید یا خنثی مصرف لبنیات بر وزن بدن یا ترکیب بدن است.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید